Igor Dodon Selfi Pasaport romanesc

Igor Dodon reclamă un abuz făcut de România împotriva cetățenilor moldoveni. Potrivit președintelui PSRM, ministerul Învățământului de la București nu le mai permite tinerilor moldoveni să depună cereri în rusă la concursurile de admitere în România. Astfel că înmatricularea elevilor și studenților moldoveni a devenit foarte anevoioasă. Dodon anunță că voia să-și trimită rudele la studii în România, dar pentru că aceștia știu doar rusa, nu pot să completeze cererile.

”Eu v-am mai spus că România este împotriva moldovenilor. De când mi-am luat cetățenia românească am început să fiu îngrijorat de cum ne tratează statul Român. Aproape toți colegii mei de partid au cetățenie românească și le este foarte greu. Nu ai voie să dai mită la polițiști dacă te prind cu radarul, nu ai voie să furi că te prinde DNA-ul. Este groaznic ce se întâmplă. Acum sărmanii copii cu ce sunt de vină că nu au învățat limba română? Ei grăiesc po celoveceski, în rusă. Nahrena le trebuie lor româna? Este urât ce face ministerul Învățământului. Ar trebui să accepte cererile în rusă”, a declarat Igor Dodon, care a promis din nou că își va da foc la pașaportul românesc dacă se enervează.

Deputații socialiști, dar și cei comuniști susțin că măsura îi discriminează pe românii vorbitori de rusă din Republica Moldova. Aceștia se tem că în curând vor fi obligați să depună jurământul pentru cetățenia românească în limba română. ”Я не говорю по румынски, но я хочу румынское гражданство”, s-a plâns pe discriminare o deputată foarte flămândă din PSRM. Pentru a-i ajuta pe deputații săi, cetățeni români, care nu înțeleg cuvintele imnului României, Igor Dodon l-a tradus în rusă: ”Румыны, Пробудитесь!”

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/07/Igor-Dodon-Selfi-Pasaport-romanesc.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/07/Igor-Dodon-Selfi-Pasaport-romanesc-300x300.jpgadminInternațional
Igor Dodon reclamă un abuz făcut de România împotriva cetățenilor moldoveni. Potrivit președintelui PSRM, ministerul Învățământului de la București nu le mai permite tinerilor moldoveni să depună cereri în rusă la concursurile de admitere în România. Astfel că înmatricularea elevilor și studenților moldoveni a devenit foarte anevoioasă. Dodon anunță...

Comentează