Taierea Porcului Plahotniuc Voronin copy

Polițiștii de la Inspectoratul de Patrulare au anunțat într-o conferință de presă că în acest an vor verifica modul în care moldovenii taie porcii. Asta pentru că țăranii noștri nu respectă aceste rămătoare și le stresează înainte să le taie. Astfel nu se respectă normele europene de protecție a animalelor.

”Porcul este extrem de stresat înainte de tăiere, iar moldovenii îl apucă, îl trântesc jos, îi vorbesc urât. Este împotriva normelor europene să streseze atât de mult un animal și așa stresat că urmează să fie tăiat. Totul trebuie făcut cu vorba bună, porcul nu trebuie alergat până când nu mai poate, săracul. Trebuie convins cu binișorul. Este suflet și trebuie respectat. Dacă vom observa ilegalități îi vom sancționa imediat pe țărani”, a declarat șeful Poliției moldovenești, Gheorghe Cavcaliuc.

În aest sens, polițiștii vor sta cu radarele și camerele de filmat prin sate și vor urmări cum are loc tăierea porcilor. Cei găsiți vinovați că au stresat animalele riscă amenzi de la 10 mii până la 50 de mii de lei.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/12/Taierea-Porcului-Plahotniuc-Voronin-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/12/Taierea-Porcului-Plahotniuc-Voronin-copy-300x300.jpgadminSocial
Polițiștii de la Inspectoratul de Patrulare au anunțat într-o conferință de presă că în acest an vor verifica modul în care moldovenii taie porcii. Asta pentru că țăranii noștri nu respectă aceste rămătoare și le stresează înainte să le taie. Astfel nu se respectă normele europene de protecție a...

Comentează