Poluarea râului Bâc a dus la apariția unor fenomene ciudate în Republica Moldova. Inspectoratul Ecologic de Stat a anunțat că în râușor au apărut animale feroce și periculoase pentru populație. Inspectorii îi sfătuiesc pe oameni să stea cât mai departe de râu, iar cei care au casele lângă fluviu să nu iasă noaptea din casă dacă nu vor să cadă pradă balenelor albastre.

”În ultima vreme apa s-a transformat din verde, în roșu, în albastru, în galben, în negru și apoi iar în albastru. A fost o poluare masivă a râului. Din păcate cineva a scăpat o pereche de peștișori în libertate. Iar aceștia au suferit mutații genetice, astfel că rezistă la temperaturile și clima din Moldova. Așa s-a născut o nouă rasă de balene, Balena albastră de Bâc sau, mai scurt, Balbâc. Balbâcii sunt extrem de periculoși: pot mânca orice”, a declarat Leonea Iaibu, șeful Inspectoratului Ecologic de Stat.

Până acum Balbâcii au mâncat două BMW-uri aduse la spălat la râul Bâc. Din fericire șoferii acestor mașini nu au pățit nimic. Deocamdată autoritățile nu știu cum să procedeze cu animalele și au cerut ajutor din SUA. Câțiva balenologi urmează să vină la Chișinău ca să ne învețe cum să ne păzim de animalele extrem de periculoase. Între timp, în Piața Centrală din Chișinău, carnea de balenă a ajuns mai ieftină ca carnea de pui.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/03/Balena-Albastra-Bac-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/03/Balena-Albastra-Bac-copy-300x300.jpgadminSocial
Poluarea râului Bâc a dus la apariția unor fenomene ciudate în Republica Moldova. Inspectoratul Ecologic de Stat a anunțat că în râușor au apărut animale feroce și periculoase pentru populație. Inspectorii îi sfătuiesc pe oameni să stea cât mai departe de râu, iar cei care au casele lângă fluviu...

Comentează