O veste care nu le va pica foarte bine șoferilor moldoveni din Moldova. De pe 31 septembrie intră în vigoare o nouă lege aprobată astăzi de Sanea Jidan, ministrul Afacerilor Lor care prevede că polițiștii moldoveni au voie să ia mită până la 100 de euro. Dacă vor depăși această sumă, polițiștii riscă să fie aspru mustrați de șefi și li se vor confisca banii.

”Oricât de mult ne-am chinui să luptăm cu corupția în miliție nu putem. Să nu ne ascundem după dubincă. Polițiștii iau mită. Asta așa e încă de pe vremea Savokului. Deci, dacă nu putem stârpi mita, mai bine o legalizăm. Că săracii milițieni trebuie să se hrănească că au salarii mici. Au familii de hrănit, BMW-uri de cumpărat. Cine ar putea trăi cu un salariu de 10 mii de lei în Moldova? Așa mai câștigă și ei un ban la zarplată, scapă și șoferii de amendă, toată lumea este mulțumită”, a declarat Sanea Jidan, ministrul Afacerilor Lor.

Atenție, mita trebuie plătită obligatoriu în euro, polițiștii nu vor accepta lei sau ruble transnistrene. Polițiștii sunt însă nemulțumiți, ei susțin că trebuie lăsați să decidă singuri câtă mită trebuie să ia. ”Nu este corect să iau 100 de euro de la unul cu Jîguli și 100 de euro de la unul cu BMW sedmiorcă. Rog să fiu lăsat să iau 1000 de euro de la moldovanul cu BMW-ul”, a declarat Leonea Iaibu, starâi leitenant în cadrul Miliției Criminale din Chișinău.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/07/Politisti-mita-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/07/Politisti-mita-copy-300x300.jpgadminSocial
O veste care nu le va pica foarte bine șoferilor moldoveni din Moldova. De pe 31 septembrie intră în vigoare o nouă lege aprobată astăzi de Sanea Jidan, ministrul Afacerilor Lor care prevede că polițiștii moldoveni au voie să ia mită până la 100 de euro. Dacă vor depăși...

Comentează