Filmul ”50 SHADES OF GREY” va fi interzis în cinematografele din Republica Moldova. Decizia a fost luată într-o reuniune extraordinară la Palatul Parlamentului. La ședință au participat reprezentanți ai autorităților centrale, ai bisericii, dar și ai opiniei publice. Marian Lupu a susținut demersul interzicerii filmului, dar a cerut să fie interzisă și cartea, care este chiar mai dăunătoare.

Managerul general al Mitropoliei Moldovei, IPS Vladimir s-a declarat șocat de film: ”am văzut filmul și de la primul până la ultimul cadru este un mare păcat. Femeia nu trebuie să se gândească la astfel de spurcăciuni trupești. Poziția bisericii este clară, femeia trebuie să aibă grijă de bărbat, să stea la cratiță, să nu conducă mașini și să facă mulți copii. Dacă le dăm voie să se uite la așa ceva or să se strice moravurile sănătoase din Moldova.”

Reprezentanta ONG-urilor pentru apărarea drepturilor femeii este contrariată de faptul că filmul este o ficțiune pură. Așa că trebuie interzis. Potrivit Anei Frigiddy, femeile își pot crea iluzii că astfel de bărbați există și în realitate, că astfel de scene de sex chiar se pot întâmpla, iar asta este periculos. ”Bărbații din Moldova sunt departe de acest Grey. Nu au elicoptere, nu merg la sală, au burți, nu se spală. Riscăm să asistăm la o psihoză în masă, în condițiile în care femeile vor realiza că nimeni nu vrea să le lege de pat, nimeni nu se gândește să încerce și cu ele trucuri din film. Iar asta reprezintă o dezamăgire sufletească cruntă, v-o spun din propria experiență”, a concluzionat doamna Frigiddy.

Decizia reuniunii va fi depusă în Parlament luni. Cei care au deja bilet la film își vor primi banii înapoi.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/50-shades-of-grey-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/50-shades-of-grey-copy-150x150.jpgadminMonden
Filmul ”50 SHADES OF GREY” va fi interzis în cinematografele din Republica Moldova. Decizia a fost luată într-o reuniune extraordinară la Palatul Parlamentului. La ședință au participat reprezentanți ai autorităților centrale, ai bisericii, dar și ai opiniei publice. Marian Lupu a susținut demersul interzicerii filmului, dar a cerut să fie interzisă...

Comentează